2018/10/04

KulturCrew

I måndags fick jag testa en ny grej i det här yrket. Region Värmland har ett projekt med ett antal skolor i Värmland med syfte att ge unga mer insyn och kunskaper i hur en arrangerar t.ex. konserter, föreläsningar, osv.

Jag var inbjuden för att hålla i ett seminarium/workshop om ljudteknik. "Du har en timme på dig"..... ehrm... ok... så... en timme för att prata om ljudteknik, som dessutom gärna fick innehålla en liten workshop-del.

Så de blev en rask genomgång av grunderna i ljudanläggningen, från mikrofon till högtalare. En kort svada om varför dansare alltid är besvärliga, ett par utlagor om varför DJs ska hållas kort samt en innerlig kärleksförklaring till gaffatejp. Sen fick de prova att mixa en show med Creedence Tribute som jag spelade in förra helgen.



Det var ett tag sedan jag stod inför en klass elever nu så de var roligt att få vara i den rollen igen. Och såklart var inte precis alla ungdomar superintresserade av den oerhörda vikten av hur en lägger sina kablar på en scen, men det fanns ett och annat guldkorn som vi mycket väl skulle kunna se bakom ett mixerbord i framtiden.

Förutom ljudteknik (även om det såklart var det viktigaste) så var ungdomarna också på seminarier i ljusteknik samt arrangörskap.

Allt som allt, ett riktigt kul projekt och något jag hoppas få göra igen någon gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar