2017/01/28

Årets första

Årets första, blev en rejäl tur. Ända ner till Malmö tillsammans med Top Cats för att spela för ett glatt gäng från IKEA.

På plats möttes jag av ett väl tilltaget L'Acoustics-PA så den delen var ju klockren. Sen att någon tyckte att det var en bra idé att bygga rummet med två stora pelare mitt på golvet (som hamnade precis rakt framför varsin PA-stack) var ju lite tråkigare och orsakade en del huvudbry innan en fick det att låta precis som en ville.



Jag jobbade en hel del med en multibandskompressor på LR för att både tighta ihop basfrekvenserna och samtidigt hålla ihop frekvenserna kring sången. Det senare då de där otrevliga pelarna skickade ljud åt alla möjliga håll och ställde till det. Förutom basen då. bas bryr sig inte om pelare.



Det var iaf riktigt kul att komma ut på vägen igen och få mixa lite. Och det var ju inte utan att en blev otäckt sugen när vi gick förbi Malmö arena i morse (där vi stod parkerade) och såg Green Days turné hålla på och lasta in. Minst tio långtradare och fem bussar.



Den givna på-vägen-underhållningen, P3 dokumentär!