2017/07/31

Våryra, eller, Torsby del 1

Våryran i Torsby, med bland andra Dolly Style och Lisa Ajax, utspelade sig den sista helgen av maj och kan med ett ord sammanfattas som "Varmt". 
Men lite mer utvecklat så var det en klassisk och trevlig stadsfest med gott om folk. Det var också premiär för Torsby kommuns nyinköpta scen. 
Riktigt kul att en kommun vågar satsa på en mobil scen.



Jag lyckades också få till ett klassiskt nybörjarmisstag. Dolly Style skulle ha In-Ear-monitorer* och det hade jag förstås kopplat efter alla konstens regler. Men sen under soundcheck så gjorde inte monitorerna riktigt som jag ville. En av tjejerna ville ha mer sång och oavsett hur mycket jag höjde så tyckte hon inte det blev bättre. Varningsklockor fulla luften såklart, en är alltid på lite extra spänn när en jobbar med In-Ear eftersom högtalarna verkligen spelar rakt i trumhinnorna på artisterna. Det vore ju ganska tråkigt att orsaka hörselskador.

Precis när jag känner att det är något som inte är som det ska säger en av de andra tjejerna på scenen att jag gärna får sänka sången i hennes öron för där var det riktigt högt. 
Ah...

Någonstans var det en liten sketen kabel som inte gick dit den skulle och när jag trodde jag höjde för ena artisten så höjde jag för en annan.
Eftersom det var In-Ears jag jobbade med så borde jag förstås ha satt på mig egna hörlurar och lyssnat på den mixen jag jobbade med men eftersom det "bara" var tre mikrofoner och bakgrundsmusik så tänkte jag att det skulle gå bra att bara lyssna på artisternas vilja. 
Lesson learned.

* Vadå In-Ear? Ja alltså, det är vad det låter som egentligen. Istället för vanliga högtalare på golvet så har artisterna öronsnäckor där de kan höra sig själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar