2016/09/25

Sommaren summerad 4

Så juli, den vansinnigt spännande fortsättningen.

Vi börjar i Karlstad där det smått legendariska Café August, som Fågel Fenix, reste sig ur askan för en kväll med Arvikabandet Môra-Per. När jag hörde talas om den spelningen hoppades jag verkligen att jag skulle ha en ledig kväll så jag kunde åka och se den. Men det blev bättre än så, det visade sig att jag skulle jobba och att jag skulle sköta ljudet på just den spelningen.




Spelningen betydde rätt mycket för mig av två anledningar, dels gillar jag verkligen bandet men främst för att jag gjorde ett jobb på Café August för ett par år sedan som jag kände kunde ha gått mycket bättre. Det fanns alltså en stor portion revanschlusta här.

Det rena nöjet i att bära högtalare och koppla kablar i högsommarvärmens finaste stund är svåröverträffat men det visade sig bli väl värt det. En flera timmar lång spelning i två set där publiken och bandet hittade någon speciell koppling som gjorde stämningen smått magisk.
Speciellt låtar som Joosts sång som övergår från en oerhört stark låt till att bandet och publiken stämningsfullt mässar "aldrig mer igen" om och om som ett rakryggat långfinger mot nazism och främlingsfientlighet.




Veckan efter var det dags att dra ut på årets upplaga av packmopedsturnén. Ett spännande format där Göran Samuelsson samlar en handfull svenska artister och ger sig ut på de värmländska landsvägarna med just packmopeder. Jag var med på första anhalten som var på Sliperiet utanför Grums. Det blev en fin spelning där artisterna (Dregen, Elin Ruth, Roger Pontare och Love Antell) och publiken kom nära varandra.



Månaden avslutades i Arvika tillsammans med Top Cats när jag fick hänga på dem ett par veckor av deras sommarturné. Men det går vi lite djupare in på i nästa inlägg där vi också får lära oss att inte alla finnar slåss med kniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar