2016/10/20

Monitor expo

Igår blev det en liten roadtrip ner till Göteborg för att gå på Monitor Expo, sno lite bläckpennor, pilla på lite fräsiga mixerbord och glana på coola högtalare.

Bland alla saker jag lärde mig fanns: Att åka bil i Göteborg med fyra kontrollfreak (ljudtekniker) i bilen där alla har tillgång till en gps är inte bra för någons hälsa.

På mässan lyssnade jag bland annat på ett seminarium med Mathias Winther som är tekniker på Kents avskedsturné. Han pratade om det PA-system han använder på turnén (Martin MLA) och varför det är så jäkla bra och om det kan leverera ens hälften av vad han pratade om så vill jag ha tre!



Möjligheten att trimma in systemet så att du har jämn och fin frekvensåtergivning till publikytan, men kan styra undan ljudet från ytor du inte alls vill spela för (scen, tak, väggar, etc.) är guld värt. Om det dessutom går att justera detta via nätverk, till och med efter att systemet hänger på plats är det riktigt trevligt.
Tur det snart är jul!



Sen var det fullt av saker jag inte vill ha och saker jag verkligen ville ha. Det var kul att få prova lite olika mixerbord och landa i att jag är väldigt nöjd med de vi redan har. Visst, de flesta var väldigt fina men det är något med Allen & Heath som jag verkligen tilltalas av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar