2016/11/07

Lili o Susie eller, Den långa resan eller, Den lilla flickan och den lömska kuppen

Ibland är det fascinerande hur långt en kan åka och fortfarande befinna sig i samma landskap. (Jag är medveten om att här skakar alla norrlänningar uppgivet på huvudet men jag kan er definition av "en liten biltur". Ni är skeva!)

Helgens äventyr utspelade sig hur som helst i Sysslebäck, en liten by som ligger långt bort. Riktigt långt bort. Faktiskt längst bort. När en åker till Sysslebäck och den där gnagande känslan "Har jag missat en avfart? Nu har jag bestämt åkt för långt" dyker upp, då är en ungefär halvvägs.



På dagen uppträdde i alla fall Lili o Susie och sen på kvällen var det middag med lite underhållning av Kjell Åke i Myra och Den fantastiska duon (lite osäker på namnet) följt av festkväll med musik av Blue Eagles och Baytunes.

Det är verkligen kul att jobba med folk som vet vad de gör. Oavsett vad en har för relation till Lili o Susies musik så kan inget annat sägas att efter 30 år har de haft möjlighet att repa. Allt blir så mycket mer lättjobbat med musiker som vet vad de vill. Soundcheck behöver inte ta mer än 45 sekunder.
"Hör ni bra i monitorerna?"
"Ja det låter bra, kan du ta upp musiken lite mer i mi... stopp! Där är det perfekt!"
Klart
Sen kunde de ju leverera en show också!



Det mest minnesvärda ögonblick var när en liten tjej som de plockade upp på scen genomförde en listig men ondsint kupp. Hon fick låna en mick och började mässa "Kom igen Christian kom igen..." varpå hela barnkören (som nu kommit upp på scen) och publiken föll in i mässandet. Till slut var Susie tvungen att fråga vem den här Christian är? "Det är pappa!"
Årets skrattsalva bryter ut och Christian inser nog hur inklämd i ett hörn han är och får snällt linka upp på scenen och ansluta till den väntande barnkören.

Riktigt bra uppslutning på folk under både dag och kväll och det blev en riktigt bra fest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar