2017/04/15

After Ski

Ut på vägarna med Top Cats igen och den här helgen var det Hassela Ski Resort som var målet. Kändes bra att åka till norra snöfria Sverige samtidigt som det kräkte ner ett par decimeter snö över Värmland.

Vi åkte upp dagen innan så vi hade enormt gott om tid för rigg och soundcheck. Jäkligt skönt men det kan också leda till att en "överutnyttjar" tiden och krånglar till allt i onödan bara för att det finns tid och en känner att den behöver utnyttjas.



Nu blev vi avbrutna av att det skulle serveras lunch i lokalen och det var nog lika bra det. Det var en ganska jobbig lokal rent ljudmässigt (och dekormässigt) och jag hade mycket väl kunnat skruva i evighet utan att bli 100% nöjd. De flesta (alla) lokaler låter ändå totalt annorlunda med publik på plats så det är oftast ingen idé att jaga nivåer och sätta den perfekta mixen på soundcheck.
Men jag förberedde mig på att få jobba rätt hårt med att få tydlighet i sången och hålla ljudet nere.

Vi skulle göra två gig under dagen, först ett på eftermiddagens after ski och sen ett "vanligt" kvällsgig. Båda spelningarna blev riktigt bra. Fullproppat med folk som var helt med på noterna och att få tydlighet i sången var plötsligt inget problem alls. Publik i lokalen ändrar allt så fruktansvärt mycket och min nervositet över att orka hålla nere ljudvolymen byttes snabbt till att behöva gasa på rejält för att överrösta det brakkalas som är en entusiastisk after ski.



PA:t (K-Array) skötte sig riktigt bra, gjorde allt jag bad det göra och det täckte hela lokalen riktigt bra tros en lite udda planlösning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar