2017/04/22

Brunt är skönt!

Den här helgen är jag ute och åker med Top Cats igen och denna gången blir det en hel del mil. Igår spelade vi på O'learys i Örnsköldsvik och ikväll är det Hotell Lappland i Lycksele som ska ha sitt. 

Om vi börjar med gårdagen så blev det riktigt bra. Bra med publik och en riktigt trevlig ljudanläggning. Enda jag hängde upp mig på att jag fick klämma in mixplats mitt mellan två bord där det satt gäster och drack öl så jag hade folk som satt och lutade mot mixerbordet på framsidan samtidigt som mina nätta skinkor vilade tryggt i nacken på bakomvarande bargäster.


På första bilden, finfina högtalare av märket L'acoustics. Jag vet att det kommer komma tillbaka och bita mig i häcken men jag har till dags datum inte lyckats bli besviken på ett sådant PA en enda gång. 

Lekte lite med en filmkamera också så eventuellt kan det dyka upp lite videoklipp från gig framöver. Om jag hittar något bra redigeringsprogram och dessutom lär mig hur en gör och DESSUTOM orkar. 

Nu har vi just soundcheckat klart i Lycksele och slappar gärnet på hotellrummen innan det är dags för gig. 
Idag skedde soundcheck under viss tidspress eftersom hotellet var fullt med gäster som skulle ha middag och jag vet inte allt vad det var och det är självklart under sådana förhållanden som saker börjar strula. 
En dator gör inte sitt jobb först och måste efter många om och men startas om och en liten jäkla kabel mellan mixerborder och en extern kompressor, som inte har någon anledning som helst att plötsligt börja krångla, slutar helt enkelt att fungera. Lyckligtvis gick det att reda ut allt och soundchecket klarades av med trygga 30 sekunder till godo. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar