2016/12/17

Sista rycket inför jul

Bråda dagar såhär inför jul. Och igår blev lite brådare än vad som var tänkt och då var den ändå tänkt att bli mer bråd än vanligt.

Dagen började med att navigera genom isregn till Arvika för att bygga en scen till det sista stoppet för turnén med julshowen Glitter & Glögg. Ett scenbygge som innehåll alla klassiska detaljer som alldeles för trånga korridorer, ett scengolv som inte var klart i tid (vilket förstås gör att vi får mindre tid att bygga ljud och ljus på) samt den hopplösa kampen att försöka ställa upp ett trumset så att trummisen blir nöjd.
Det sistnämnda har aldrig någonsin hänt, det finns på denna jord, inte en trummis som slagit sig ner vid ett trumset och för sig själv sagt, det här blir bra, nu kör vi.



Efter att den scenen var klar var det till att snabbt besudla sina stackars smaklökar med en donken-burgare och bege sig mot Torsby för att möta upp Top Cats och ta sig till Hagfors för kvällens julbord.
Den, vad som endast kan beskrivas som, hatkärlek jag vid det här laget utvecklat för vår postvagn förbyttes nu i den renaste avsky då Schenker, för all del levererade den i god tid men, lyckats demolera mer eller mindre varenda låda, instrument, mojäng, som befann sig på vagnen.
Kanske en form av julhälsning då detta var den sista turen vi gjorde med vagnen.
Det är fortfarande ett mysterium hur de ens lyckats gå så hårt åt utrustningen, enda tänkbara möjligheten är att de fraktat en brunstig älgtjur ovanpå vagnen och att den i sin tur trott att vagnen å sin sida var en minst lika brunstig älgko.

Nåväl, till följd av detta så tog omlastningen lite längre tid än tänkt och vi anlände till Hagfors lite senare än tänkt. Sånt här bildar snabbt ett mönster och då vi nu fick lappa och laga och felsöka och testa och grina och allt sådant spännande så, hann vi färdigt med soundcheck precis till dörrarna öppnades.



En festkväll i Hagfors brukar bli ganska, låt oss säga intensiv, när det är "vanliga" tider som gäller och folk droppar in runt 22-23. När det nu var julbord och folk anlände klockan 18 för att vara säkra på att hinna med att provsmaka alla snappsar... vi kan väl säga att jag fick se mer än vad någon oskyldig, kyrkligt uppfostrad, slätrakad, söt-som-socker, Munkforsing ska behöva se.
Men det blev en jäkla bra show i alla fall.



Och den här dagen har också potential att bli rätt snärjig. Började samla ihop resterna av gårdagens show tidigt i morse då kvällens gig är i Ystad. Så nu följer vi slaviskt alla hastighetsgränser söder ut på E4 och så får vi se hur mycket tid det blir över för soundcheck ikväll. Vi hann äta på Max i alla fall så dagen är ju så gott som vunnen redan.

Martin tackar Schenker för leveransen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar