2016/12/11

Tack för i år Norrland, eller, Vad blev klockan igår egentligen?

På väg hem efter den sista spelningen i Norrland för i år. Två kvällar på Hotell Savoy i Luleå.
Andra kvällen var riktigt ösig. Självklart jättekul om ändå lite mindre kul för en annan då mixplats denna gång fick bli på ett bord mer eller mindre mitt på dansgolvet utan någon form av kravallstaket eller ens en liten menlös lapp. Så halvvägs genom konserten fick jag parkera vänsterarmen så stadigt det gick mot mixern och låta den agera stötdämpare.
Men men, både jag, mixer och publik överlevde.



Ljudanläggningen var med facit i hand helt klart för liten för lokalen. Frågan är dock om det egentligen var någon katastrof? På dansgolvet framför scen räckte den mycket bra. Och längst bak i lokalen, vid baren var volymen klart lägre så det gick att beställa en öl utan att för den skull behöva skrikspotta ihjäl den stackars bartendern. För ändamålet kanske anläggningen var rätt bra trots allt.

Vakterna på hotellet var också helt suveräna. Det får en inte alltid anledning att säga, men de var trevliga, alerta och hjälpsamma. Dessutom lyckades de hålla koll på Lilja och det är ingen liten uppgift.



Efter gigget körde vi en livesändning på facebook från backstage, med lite musik och ordningsvakter. Och under, vad som i sann rubriksättare-på-aftonbladet-anda endast kan beskrivas som, kuppartade former överraskade gossarna mig med en fin flaska whisky. Jäkligt oväntat och ännu mer uppskattat!

Den här morgonen har mest bestått i att försöka samla ihop instrument och utrustning samt att understödda av intravenöst kaffe och vatten, försöka pussla ihop vad som egentligen hände igår samt när det hände och till viss del om det ens hänt.
Och sen mer flygplan och det är ju alltid kul.

Nu har vi återigen överlämnat vårt hopp, inlåst i en postbur, i Schenkers sadistiska händer. Det behöver ju bara funka en gång till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar